Мени
 • slide

  Пуштање у рад модела Теслиног трансформатора

  Модел трансформатора од 12 милиона волти је премијерно пуштен у рад на дан Теслиног рођења 10. јула, на Савском шеталишту на Калемегдану.

 • slide

  Самсунгов пројекат

  Победник  националног конкурса „Буди као Тесла“ је основна школа „Михајло Пупин“ из Земуна са својим пројектом „Рингишпил“. Победничка школа је добила комплетно опремљену Самсунг дигиталну учионицу.

 • slide

  Теслина библиотека

  Теслин лични фонд чине углавном стручне публикације, а пре свега, приручници из области којима се бавио, затим патенти, речници, дела из књижевности, медицине и других области.

 • slide

  Архива

  Теслина лична архива садржи 163.911 сигнатура докумената, рукописа, научних бележака, прорачуна, цртежа и писама.

 • slide

  Теслина оставштина

  Погледајте богату колекцију Музеја Николе Тесле у оквиру које се чува и његова лична оставштина.

 • slide

  Збирке

  У музејском фонду се налази и колекција коју чини девет збирки. У оквиру колекције, званично је регистровано преко 1200 предмета.

Како стићи до нас

Овде можете да нађете све потребне информације о томе како да дођете до нас. Налазимо се у улици Крунска 51, Београд.

Читај даље

Улазнице

Цена улазнице са водичем на српском језику: 250,00. Повлашћена цена за групне посете (за више од 10 посетилаца): 150,00. Студенти са ISIC (International Student Identity Card): 150,00. Цена улазнице са водичем на енглеском језику: 500,00. Повлашћена цена за групне посете (за више од 10 посетилаца): 300,00. Студенти са ISIC (International Student Identity Card): 300,00. Деца до 7 година - бесплатан улаз

Читај даље

План приземља

1. Тесла, човек и стваралац 2. Лични предмети, преписка 3. Урна са посмртним пепелом 4. Бајка о електрицитету 5. Полифазни систем и његова примена 6. Теслин трансформатор и његова примена 7. Директ Медиа - Виртуал Риалити Хедсет

Читај даље

Туре

Препорука је да позивом на телефон број 011 2433886 проверите када су термини на језику на ком желите да гледате филм и слушате водича. Телефон је доступан од понедељка до петка, од 09:00 до 15:30 часова.

Читај даље