Мени
 • slide

  Пуштање у рад модела Теслиног трансформатора

  Модел трансформатора од 12 милиона волти је премијерно пуштен у рад на дан Теслиног рођења 10. јула, на Савском шеталишту на Калемегдану.

 • slide

  Самсунгов пројекат

  Победник  националног конкурса „Буди као Тесла“ је основна школа „Михајло Пупин“ из Земуна са својим пројектом „Рингишпил“. Победничка школа је добила комплетно опремљену Самсунг дигиталну учионицу.

 • slide

  Теслина библиотека

  Теслин лични фонд чине углавном стручне публикације, а пре свега, приручници из области којима се бавио, затим патенти, речници, дела из књижевности, медицине и других области.

 • slide

  Архива

  Теслина лична архива садржи 163.911 сигнатура докумената, рукописа, научних бележака, прорачуна, цртежа и писама.

 • slide

  Теслина оставштина

  Погледајте богату колекцију Музеја Николе Тесле у оквиру које се чува и његова лична оставштина.

 • slide

  Збирке

  У музејском фонду се налази и колекција коју чини девет збирки. У оквиру колекције, званично је регистровано преко 1200 предмета.

Архива

У Музеју се чува велики број личних предмета које је Тесла користио током свог живота. Ти предмети су данас расподељени у више музејских збирки. Ипак највећи део музејских драгоцености представља Теслина лична архива која садржи 163.911 сигнатура докумената, рукописа, научних бележака, прорачуна, шема, цртежа и писама.

Читај даље

Теслина библиотека

Личну библиотеку Николе Тесле чини 905 наслова (1172 примерка) монографских публикација (књига), 347 наслова периодичних публикација (часописа и новина) са 2435 појединачних свезака.

Читај даље

Збирке

Музејску колекцију чини девет збирки. У оквиру ове колекције, званично је регистровано преко 1200 предмета.

Читај даље